VET(erinair) VOORUIT (9) Dieren en sales

Wat voor sales dier ben jij? Olifant, Hond, Kat of toch Uil?

 

wat voor sales dier ben je LP
 

Dieren en Sales, gaat dat samen?

 

De gesprekken die ik met werkzoekenden heb zijn vaak een bron van inspiratie voor een blog. Zo is “sales” ook een onderwerp dat vaak ter sprake komt. Werken aan diergezondheid en -welzijn en toch commercieel zijn, kan dat? En wat is dat nou precies “commercieel zijn en je sales talent gebruiken”?

Sales

Sales is verkoop. De sales-/accountmanager is degene die in direct contact staat met de klant. Het verkopen doe je aan bekende klanten of aan nieuwe klanten. Dat eerste vinden velen niet zo eng maar dat laatste…. Iemand benaderen die je nog niet kent (acquisitie) zorgt vaak voor drempelvrees. Maar is dat terecht?

Acquisitie

Acquisitie is eigenlijk niet meer dan nieuwsgierig zijn naar een potentieel nieuwe klant. Door nieuwsgierig te zijn toon je interesse in de ander. Als verkoper is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan, dat je sociaal bent en natuurlijk makkelijk praat maar ook goed kan luisteren. Je verplaatst je in je klant, stelt vragen en onderzoekt of er behoefte is aan jouw product of dienst. En dan wil je dat de klant wel bij jou koopt en niet bij je concurrent. Hoe meer je je onderscheidt, hoe beter. En dat onderscheid kan in jou zitten, maar ook in prijs, kwaliteit, service of product.

Qua sales dier: ben je nu een olifant, kat, hond of toch een uil?

De één besteedt meer tijd aan de relatie met de klant, de ander meer aan uitleg over het product of dienst. Niets is fout, wel is het zo dat de ene sales baan beter bij jou past dan de andere.

Wil jij weten wat voor een type sales dier jij bent, klik dan op de foto hieronder. En heb je interesse in een sales functie, dan hoor ik het graag.

 

Sales dieren olifant hond kat en uil

Ilonka Colstee | Veterinair Recruiter

 

i-Cruit Animal Care Recruitment Veterinair Recruitment

Leave a Comment