VET(erinair) VOORUIT (7) De Enquête

Onze enquête voor dierenartsen, al dan niet overwegend te stoppen met praktiseren.

 

i-Cruit Animal Care houdt enquete en vraagt dierenartsen te reageren
 

Ben je dierenarts en overweeg ook jij om te stoppen?

Ik heb weer veel werkzoekenden mogen spreken sinds i-Cruit Animal Care het licht zag. Al weer bijna een jaar bij deze mooie en inspirerende club met mijn eigen niche. In het afgelopen jaar heb ik zorgwekkend veel gesprekken gehad met praktiserende  dierenartsen die willen stoppen. En wat ik in deze gesprekken hoorde wilde ik staven met cijfers.

Op zoek naar cijfers

In mijn zoektocht naar cijfers nam ik contact op met een grote branchevereniging met de vraag of zij wisten hoeveel dierenartsen zouden willen stoppen of al gestopt zijn. Kandidaten hadden verhalen als “de helft van mijn afstudeerjaar is gestopt”. Dat zou 50% uitval zijn van een markt die groeit en waar voor de studie in Nederland een numerus fixus geldt die al aan de lage kant is.

Dus de telefoon gepakt en de branchevereniging gebeld. Zij verwezen mij door naar de universiteit maar persvoorlichting van de universiteit Utrecht verwees mij weer naar de branchevereniging, want bij de universiteit zijn geen cijfers bekend. Dat de universiteit geen onderzoek doet onder alumni verbaast mij wel want uit onderzoek onder alumni haal je een schat aan informatie die belangrijk is om de kwaliteit van een studie te waarborgen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er wel gegevens bekend zijn maar dat deze niet graag openbaar gemaakt wordt.

Share to care

Nu heb ik een kei van een collega die goed kan searchen, maar zij heeft helaas ook geen cijfers boven tafel kunnen krijgen, wel andere interessante informatie over het thema “zelfdoding” maar hierover volgt later nog meer.
En wat kun je doen als er geen cijfers beschikbaar zijn? Nou dan starten we gewoon een eigen enquête zodat we zorgen dat er wel cijfers beschikbaar komen voor degenen die daar interesse in hebben.
Als je de enquête invult dan kun je jouw mailadres achter laten zodat we de uitslag aan je kunnen mailen. De uitslag is niet geheim en mag gedeeld worden (met bronvermelding) maar om een goed beeld te kunnen krijgen hebben we natuurlijk wel veel dierenartsen nodig die de enquête gaan invullen.  

Waar bemoei ik mij eigenlijk mee?

Dat zal ik je eens uitleggen. Als recruiter ben je niet alleen maar vacature teksten aan het schrijven en publiceren. Recruitment is een specialisme binnen het vakgebied Personeel en Organisatie.
Het is belangrijk dat je kennis hebt over en begrijpt wat er binnen de branche speelt. Dat is ook het verschil tussen een uitzendbureau en recruitment-bureau en dat is ook het verschil tussen een generiek bureau en een gespecialiseerd bureau. Kandidaten zijn, net als de organisaties, mijn klanten. Als je begrijpt wat kandidaten nodig hebben kun je als recruiter ook organisaties adviseren over het bouwen aan een sterk werkgeversmerk, heel belangrijk in een markt waar krapte is.

Vul jij deze enquête ook in en deel je deze onder je (ex)vakgenoten? En zoals al eerder gezegd; De uitkomst van de enquête mag gedeeld worden (met bronvermelding), ook met de branchevereniging en de universiteit 😊

Je kunt ook op onderstaand plaatje klikken voor de link:

LP enquete i-Cruit Animal Care voor DA

 

Ilonka Colstee | Veterinair Recruiter

 

i-Cruit Animal Care Recruitment Veterinair Recruitment

Leave a Comment