top of page
Image by Jessica Ruscello

Human Design

Ontdek je genetische blauwdruk

Human Design rave mandala

Met het Human Design systeem kunnen veel gedrags- en persoonlijkheidseigenschappen inzichtelijk gemaakt worden, waaronder de wijze van conceptualiseren, creativiteit, abstractievermogen, omgang met druk en stress, structuur in het werk, doorzettingsvermogen, communicatieve vaardigheden, sociale interactie en verbindende eigenschappen.

 

Ook de rol in de groep, leiderschap en samenwerking met anderen zijn uit het Design af te lezen. In tegenstelling tot de gangbare systemen of tools die gerelateerd zijn aan persoonlijke ontwikkeling, gaat Human Design juist niet over jezelf veranderen, maar over het ontdekken van wie je echt bent, wat jouw eigenschappen zijn, hoe je de wereld om je heen filtert en waar jij energie van krijgt.

Image by Etienne Dayer

Know Thyself

Iedereen is uniek, dat geldt ook voor leidinggevenden en voor de medewerkers in het team. Wat is het effect van jouw aanpak, zienswijze en drijfveren op het team en de individuele medewerkers? Hoe kun je dichter bij jezelf blijven in de waan en hectiek van de dag? Hoe creëer je verbinding in het team en hoe kom je écht binnen bij je medewerkers? Welke genetische eigenschappen en welke conditionering je heeft gevormd tot wie je nu bent? Wat is het effect dat andere mensen op jou hebben en omgekeerd: hoe kom jij bij anderen binnen? 

Image by Clay Banks

Verbinding

Know Thyself is waar het allemaal begint. Maar hoe fijn zou het zijn als je collega's óók weten hoe je in elkaar zit? Als iedereen in het team elkaar respecteert voor wie ze zijn? In de meeste organisaties wordt op dagelijkse basis samengewerkt: in tweetallen, dynamische projectgroepen of in vast teamverband. Het samenwerken tussen medewerkers ontstaat doorgaans vanuit functies, werkgebieden of geografische locaties. Met het Human Design systeem worden de vier vormen van verbinding tussen mensen inzichtelijk gemaakt. Waar zit de potentie tot vruchtbare samenwerking en waar ontstaat wrijving? Op welke aspecten versterken mensen elkaar, waar juist niet en waar ontstaan zelfs nieuwe kansen? Hoe functioneert de samenwerking in een tweetal en wat vindt er plaats als er een derde persoon of heel team bij komt? ​

Image by Francesco Gallarotti

Vernieuwing

Het Human Design systeem biedt organisaties de mogelijkheid om te zien wie de kandidaat écht is, zonder tussenkomst van testen die het beeld (onbewust) beïnvloeden, waaronder de kandidaat zelf. Wie je denkt dat je bent komt namelijk altijd vanuit je Mind, je denken. Wie je daadwerkelijk bent, inclusief al je onbewuste eigenschappen, gaat veel verder en daar kun je zelf niet bij. Middels een genetische blauwdruk van al je eigenschappen, zowel biologisch als psychologisch, ontdek je het potentieel van wie je in totaliteit bent. Objectief, zonder test. Human Design kan daarmee een zeer waardevolle aanvulling in het proces van werving en selectie zijn.

Het Human Design Systeem

Human Design bevat componenten van Westerse wetenschappen en Oosterse systemen. Het is een synthese van genetica, kwantumfysica, natuur- en sterrenkunde, biochemie, de I Ching, het Chakra systeem en de Tree of Life van de Kabbalah.

 

Al onze eigenschappen liggen vast in ons DNA en we hebben een unieke genetische blauwdruk, met daarbij een "gebruikershandleiding" om te kunnen leven als jezelf.

Human Design geeft je diepgaand inzicht in wie je bent, hoe je denkt, hoe je lichaam opereert, hoe jij anderen en de wereld om je heen binnenkrijgt en hoe je op een voor jou correcte wijze keuzes kan maken in het leven. 

Nathalie werkt professioneel met het Human Design systeem. Wil je meer lezen? Kijk dan eens op haar website

Heb je interesse in het bespreken van de mogelijkheden voor jouw organisatie? Laat het ons weten en vul onderstaand formulier in.

Contact

Heb je interesse in Human Design? We horen graag van je!

Bedankt voor je bericht! We nemen binnen 1 werkdag contact op.

bottom of page