i-Cruit Animal Care Recruitment, hoe Hupkes Hupkes ontmoette

Als recruiter Animal Care voor i-Cruit wil ik graag de beste match maken, voor de opdrachtgever en voor de kandidaat. En dat kan pas als je je opdrachtgever kent en als je je kandidaat kent, persoonlijk contact is daarbij essentieel.

Opdrachtgever ontmoeten

Ik bezoek het liefst de opdrachtgever op locatie. Dan kun je de werkomgeving zien, de sfeer proeven en de toekomstige collega’s van je kandidaat ontmoeten. Op locatie doe ik dan de vacature intake en bespreken we het werving en selectieproces door.

Kandidaat ontmoeten

En ik wil mijn kandidaat ontmoeten, het liefst ook persoonlijk. En toen ontving ik het CV van een Dierenarts met dezelfde achternaam als die van mijn collega’s. Hupkes, een familienaam die niet heel veel voorkomt. Gezamenlijke voorvaders bleken allemaal geboren in Middachtersteeg (een buurtschap in de buurt van De Steeg / Ellecom / Dieren), vanaf 1780 liepen de familielijnen tussen Jennifer en mijn collega’s uit elkaar.

Ook grappig, mijn kandidate Jennifer is paardenarts en mijn collega Loes heeft een eigen paard waar ze regelmatig over vertelt. Dat vroeg om een persoonlijke ontmoeting met Jennifer waarbij ik bij wijze van uitzondering ook mijn collega Loes uitnodigde op een plek waar ik ook niet dagelijks afspreek: de stal waar Loes haar paard heeft staan.

Jennifer en Loes praatten voluit over paarden, en ondanks dat ik paardenartsen bemiddel, weet ik niet veel van paarden. Met de belofte dat ze zo weer met elkaar door mochten praten over paarden, nam ik de gelegenheid om Jennifer nog beter te leren kennen.

Ik vroeg haar onder andere het volgende:

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
“Ik ben door iemand uit mijn netwerk doorverwezen naar jullie.”

En hoe heb je het eerste contact ervaren?
“Ik kreeg snel een ontvangstbevestiging en ik vond het prettig dat er echt naar mij geluisterd werd. Ik voel me dan geen nummer maar serieus genomen als mens. Dat persoonlijke vind ik heel prettig.”

Je werkt momenteel als gezelschapsdierenarts en bent afgestudeerd als paardenarts, wat is nou de overeenkomst tussen die twee vakgebieden?
“De overeenkomst die er is, is dat iedere eigenaar zijn dier als een eigen unieke persoonlijkheid ziet en dat ze daarvoor de beste oplossing willen.”

Wat is het grootste verschil tussen je werk als Paardenarts en als Gezelschapsdierenarts?
“Het grootste verschil is dat cliënten van paarden kritischer zijn. Ze hebben veelal al veel meningen gehoord uit hun omgeving waardoor ze wat onzekerder zijn of dat wat je voorstelt ook de beste oplossing is. Eigenaren van huisdieren hoor ik vaak zeggen: “doe maar wat jij denkt dat goed voor ze is.

Waar droom jij van in jouw werk, waar zie jij jezelf bijvoorbeeld over 5 jaar?
“Ik heb voor mezelf nog geen beeld wat ik over vijf jaar doe. Wat ik wel graag zou willen is dat we meer de verbinding zoeken binnen de dierengeneeskunde. Issues met elkaar bespreken, fouten kunnen bespreken zodat je kunt groeien, leren en elkaar ook kunt inspireren. Ik zou ook graag zien dat de dierenarts meer multidisciplinair gaat werken. Voeding, supplementen, preventie en de omgeving, het hoort allemaal bij de gezondheid van het dier.”

En Jennifer, Loes rijdt op Solo. Rijd jij als Paardenarts ook zelf paard?
"Ja, ik ben de trotse eigenaar van een merrie en ze heet; Klimke."

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij dierenarts of een andere professional werkzaam binnen de Animal Care branche en op zoek naar iets anders? Of ben je een werkgever op zoek naar medewerker die bij je past?

Laat het me weten, ik leer je graag kennen voor de beste match. Je kunt me bereiken op ilonka@i-cruit.nl of telefonisch op +31650515113.

Hier vind je meer informatie over Animal Care.

Of laat je gegevens onderstaand achter, dan neem ik contact met je op.

 

Ja ik ben op zoek: