VET(erinair) VOORUIT (1)

i-Cruit Animal Care Veterinair Recruitment

 

i-Cruit Animal Care Veterinair Recruitment
 

Vinden en binden van medewerkers voor de praktijk!

Nu de arbeidsmarkt zo enorm gespannen is, houd ik mijn hart vast. De druk op de praktiserende Dierenartsen was al groot en als deze nog hoger wordt omdat er geen werknemers gevonden kunnen worden, dan ligt ontevredenheid en uitval nog sneller op de loer. Goed werkgeverschap en efficiënt(er) gaan werken, kunnen een bijdrage leveren aan het vinden en binden van medewerkers.

Goed werkgeverschap

Jouw medewerkers zijn net zo belangrijk als jouw klanten. Jouw medewerkers genereren jouw omzet en zorgen mede voor het bestaansrecht van de kliniek. Zorg dus goed voor jouw medewerkers en ga met ze in gesprek. Vraag ze wat ze nodig hebben, wat hun dromen zijn en wacht niet tot ze bij jou komen of nog erger weggaan. Denken dat 45 plussers toch wel blijven, vergeet het maar. Juist deze doelgroep is nog ambitieus omdat ze veel zelfkennis heeft.

Kandidaat = keizer

Ga altijd zorgvuldig om met mensen die geïnteresseerd zijn om bij jouw organisatie te werken. Het veterinaire wereldje is klein en een smetje is zo maar nog niet weg. Als je een kandidaat uitnodigt om een dagje mee te lopen, vergeet dan niet de reiskosten te vergoeden en een broodje van de zaak doet het ook altijd goed en kost je de kop niet. Is het geen goede match, dan is dat natuurlijk heel jammer maar jouw goede naam is veel belangrijker!

Samen werken | samenwerken

Ga samenwerken in de breedste zin van het woord, met professionals die zaken van je over kunnen nemen of je kunnen adviseren hoe je bijvoorbeeld efficiënter kan werken. Ga ook eens met con collega’s in gesprek om te kijken waar je je krachten kunt bundelen. En vergeet je eigen medewerkers niet. Medewerkers vinden het fijn als ze iets kunnen betekenen voor een organisatie en er sprake is van een gedeelde verantwoordelijkheid, maar verplicht ze niet iets te doen waar ze een bloedhekel aan hebben, want dan zijn ze er niet goed in en ligt ontevredenheid op de loer. We weten allemaal waar dat toe kan leiden.

Wil je weten wat je nog meer kan doen voor het vinden en binden van medewerkers, neem gerust vrijblijvend contact op. Omdat recruitment zoveel meer is dan een advertentie plaatsen!

Mijn volgende VET(erinair) VOORUIT, gaat over “het draaien van diensten”.

Ilonka Colstee | Veterinair Recruiter

 

i-Cruit Animal Care Recruitment Veterinair Recruitment

Leave a Comment