Arbeidsmarkt perikelen in de dierenbranche.

i-Cruit Animal Care geeft toelichting op arbeidsmarkt perikelen in de dierenbranche

VET(erinair) Vooruit 13

Personeel vinden kan nog steeds vraag het i-Cruit Animal Care

Er is volop politieke reuring om ons heen en er wordt veel over geschreven en gepraat. Ik ga mijn vingers niet branden aan alle politieke uitdagingen maar dat dit effect zal hebben op de arbeidsmarkt is een feit. Het recruitment vak is allesbehalve saai.

De gezelschapsdierenbranche groeit door en kent haar personele uitdagingen. In de praktiserende geneeskunde zijn de tekorten hoog en is, naast het vinden, het behouden van personeel ook een uitdaging. Gelukkig is er veel aandacht voor werk-welzijn van dierenartsen en ook het welzijn van de paraveterinair komt steeds hoger op de agenda. De afgelopen jaren hebben veel paravets het werkveld verlaten en inmiddels zijn de vacatures voor paraveterinair ook niet meer snel in te vullen.

Naast geneeskunde groeit ook de aanverwante markt en veel nieuwe labels hebben de markt betreden. Ook nu nog zie ik wekelijks nieuwe labels voorbijkomen. Commerciële functies voor het positioneren van de merken zijn er dan ook volop, denk aan marketing, sales & accountmanagement en product & category management. 
Of de sector het komende jaar ook blijft groeien door de hoge inflatie is iets dat ik met veel interesse ga volgen.

De landbouwhuisdieren & paarden sector staat op scherp en is vooral afhankelijk van de uitvoering van de stikstof plannen. Was je de afgelopen jaren als (toe)leverancier voor deze sectoren nog niet de grens over gegaan dan moet je nu zeker je meerjarenplannen hierop gaan afstemmen voor je bestaansrecht. Er is in deze sector al veel internationale vacature groei voor de commerciële & marketing functies. De Nederlandse organisaties hebben gelukkig ook veel te bieden, want wat zijn er toch veel mooie, kwalitatieve en innovatieve bedrijven in deze sector actief. Voor de paarden sector wordt het ook een spannend jaar want het is een luxe "artikel" en alle luxe staat momenteel onder druk.

Personeel vinden, ja het kan nog steeds!

Er is volop concurrentie voor het vinden van de beste nieuwe medewerker. Hoe ga je de concurrentie aan en hoe vind je jouw nieuwe medewerker?
Wat is belangrijk voor het aantrekken van nieuwe medewerkers in deze arbeidsmarkt?

Wij hebben vier belangrijke tips voor jou voor het vinden van jouw ideale medewerker.
Wil je deze belangrijke tips ontvangen, download dan hier onze infographic.

Veel organisaties vinden het lastig om tijd te besteden aan het vinden van nieuwe collega’s en hebben een HR afdeling die de vacatures erbij doen. Waar dat in een markt van overschot soms voldoende bleek, is het invullen van vacatures voor veel HR afdelingen inmiddels een last geworden. Recruitment is niet meer weg te denken voor organisaties en is als vak een andere discipline dan HR.

Ondersteunen van werkgevers bij vraagstukken zoals  talentmanagement, arbeidsmarktcommunicatie, recruitment marketing, employer branding, inrichting recruitment proces, inbound recruitment zijn thema’s waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

Wil je meer weten over deze thema’s, neem gerust eens contact op!

Leave a Comment